Actueel

Nieuws

Wat wordt de kleur van jouw nieuwe keuken? Lokaal nieuws vrijdag 17 mei 2019

Wat wordt de kleur van jouw nieuwe keuken?

Wie toe is aan een nieuwe keuken , heeft een enorme keuze. Behalve dat je al een enorme hoeveelheid verschil in koelkasten aantreft, gaat dat op voor alle mogelijke apparatuur. Datzelfde geldt voor materialen. Maar dan de kleur!

Een standaard keuken wordt vaak in wit aangeleverd, maar wil je dat? En dan: die keuken moet een flink aantal jaren mee. Welke kleur vind je over twintig jaar nog leuk?

Zwarte keuken

Op dit moment blijken zwarte keukens populair. Als een ruimte mooi licht is, kan zwart namelijk heel goed. En het kan heel erg mooi zijn om zwarte kastfronten naast een strakke witte muur te zien.

Je voelt het al aankomen; als je niet goed weet wat het beste bij je past of bij de ruimte is de keuze voor een grijsgekleurde keuken helemaal zo gek niet. Vaak heeft grijs een chique uitstraling en past bij alles. Zelfs het combineren met een felle kleur, van bijvoorbeeld een muur of een losstaande koelkast, kan heel goed uitpakken.

Gewaagd

Ben jij iemand die liever niet op safe gaat, maar wel een statement durft te maken dan is een rode of groene keuken misschien wel de keuken van jouw keuze. Gewaagd? Dat ligt er maar aan. Als je kiest voor een niet al te felle rood, is dat zo gedurfd nog niet. Misschien wel als je voor de glimmende meest dieprode variant kiest. Prachtig in combinatie met houten accessoires.

Kiezen voor een gedempte kleur zoals olijfgroen of zachtbruin kan prachtig zijn en rust geven in een interieur van een keuken. Maar net zo goed kan je sfeer maken met een meer aanwezige tint zoals appeltjesgroen of tomatenrood. Mooi met een zwarte muur of zwarte kozijnen.

Effect van een kleur

Eigenlijk kan er veel, heel veel. Kies wel bewust en laat je goed informeren over het effect van een kleur. Op een klein velletje papier werkt een kleur anders dan op een groot oppervlak zoals een hele rij kasten. Een goede keukenzaak weet dat en zal je daar op attenderen.

Dan blijft in alle gevallen nog altijd staan dat jij de keuze maakt. Kies bewust, kies voor langere tijd en kies vooral wat je mooi vindt. Of dat nu oranjerood, paars met stippen, neutraal wit of glimmend zwart is.

Welke keuken past bij jouw levensstijl? Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Welke keuken past bij jouw levensstijl?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Als het om keukens gaat is er enorm veel mogelijk. Mensen kiezen een keuken die bij hen past en dat kan alle kanten op. Afhankelijk van je karakter en levensstijl. Van modern en strak tot aan landelijk en met veel accessoires.

Of misschien kies je wel een keuken op thema. Als je liefhebber bent van de jaren zestig, waarom zou je dan geen rock ’n roll keuken kunnen hebben? Het kan allemaal worden gerealiseerd. Met professioneel advies en een dosis creativiteit kom je een heel eind.

Ook de stijl van het huis vraagt om een zekere keukeninrichting, alhoewel er natuurlijk geen wet is die zegt dat dat moet. Een moderne keuken past immers prima in een jaren dertig woning, en een landelijke keuken in een nieuwbouwhuis misstaat allerminst.

Laten we de meest populaire stijlen eens onder de loep nemen.

De landelijke keuken

Wat is eigenlijk een landelijke keuken ? In de meeste gevallen zal deze keuken worden gecreëerd met natuurlijke materialen. Hout en (natuur) steen zijn daar belangrijke ingrediënten van. Soms is een vrijstaand fornuis een echte eyecather is zo’n keuken en is het ingericht als een ware woonkeuken, met een flinke eettafel in het midden waar de hele familie kan plaats nemen. Een landelijke keuken is ook vaak een stoere keuken. Alle materialen kunnen een stootje hebben. Laten we het een leefkeuken noemen.

De moderne keuken

Strakke lijnen, apparatuur mooi weggewerkt, glanzende kastfronten en regelmatig ingericht met een kookeiland. Zo ziet een moderne keuken er in de meeste gevallen uit. Denk hierbij ook aan een bar om aan te eten, met prachtige hoge krukken daarbij. Of een bijzondere designtafel met heerlijk zittende stoelen. Is de landelijke keuken vaak van wat donker hout en zwaar materiaal, de moderne keuken oogt veelal licht en ruim. Greepjes op kasten zijn niet zichtbaar en de kraan heeft een moderne strakke look. Denk ook aan materialen als roestvrijstaal, glas en hoogwaardig kunststof.

De tijdloze keuken

De omschrijving van een tijdloze keuken is zo gemakkelijk nog niet, behalve dat de inrichting en de gebruikte materialen de tand des tijds kunnen doorstaan. Hier geen trendy materialen, en de nieuwste modekleur. Nee, deze keuken kan eigenlijk altijd en overal. Op zo’n keuken raak je zelden uitgekeken. Hoe dat komt? Deze is functioneel, kent kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen. De keuken past bij het huis, bij de bewoners en behoeft geen commentaar. Het past, het voelt goed, het heeft sfeer en is voorzien van goeie spullen. Ook al kun je zeggen dat dat voor iedere keuken moet opgaan. De tijdloze keuken heeft het in ieder geval.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Staphorst.

Aanmelden