Actueel

Nieuws

Wat wordt de kleur van jouw nieuwe keuken? Lokaal nieuws vrijdag 17 mei 2019

Wat wordt de kleur van jouw nieuwe keuken?

Wie toe is aan een nieuwe keuken , heeft een enorme keuze. Behalve dat je al een enorme hoeveelheid verschil in koelkasten aantreft, gaat dat op voor alle mogelijke apparatuur. Datzelfde geldt voor materialen. Maar dan de kleur!

Een standaard keuken wordt vaak in wit aangeleverd, maar wil je dat? En dan: die keuken moet een flink aantal jaren mee. Welke kleur vind je over twintig jaar nog leuk?

Zwarte keuken

Op dit moment blijken zwarte keukens populair. Als een ruimte mooi licht is, kan zwart namelijk heel goed. En het kan heel erg mooi zijn om zwarte kastfronten naast een strakke witte muur te zien.

Je voelt het al aankomen; als je niet goed weet wat het beste bij je past of bij de ruimte is de keuze voor een grijsgekleurde keuken helemaal zo gek niet. Vaak heeft grijs een chique uitstraling en past bij alles. Zelfs het combineren met een felle kleur, van bijvoorbeeld een muur of een losstaande koelkast, kan heel goed uitpakken.

Gewaagd

Ben jij iemand die liever niet op safe gaat, maar wel een statement durft te maken dan is een rode of groene keuken misschien wel de keuken van jouw keuze. Gewaagd? Dat ligt er maar aan. Als je kiest voor een niet al te felle rood, is dat zo gedurfd nog niet. Misschien wel als je voor de glimmende meest dieprode variant kiest. Prachtig in combinatie met houten accessoires.

Kiezen voor een gedempte kleur zoals olijfgroen of zachtbruin kan prachtig zijn en rust geven in een interieur van een keuken. Maar net zo goed kan je sfeer maken met een meer aanwezige tint zoals appeltjesgroen of tomatenrood. Mooi met een zwarte muur of zwarte kozijnen.

Effect van een kleur

Eigenlijk kan er veel, heel veel. Kies wel bewust en laat je goed informeren over het effect van een kleur. Op een klein velletje papier werkt een kleur anders dan op een groot oppervlak zoals een hele rij kasten. Een goede keukenzaak weet dat en zal je daar op attenderen.

Dan blijft in alle gevallen nog altijd staan dat jij de keuze maakt. Kies bewust, kies voor langere tijd en kies vooral wat je mooi vindt. Of dat nu oranjerood, paars met stippen, neutraal wit of glimmend zwart is.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Staphorst.

Aanmelden